Voetbehandelingen en tarieven van uw pedicurepraktijk in Hilversum

Contact

Geen enkele geneeswijze staat op zich. In mijn pedicurepraktijk combineer ik daarom verschillende methoden en disciplines. Zo zorg ik voor de juiste behandeling van uw voeten en eventuele voetklachten.

Met een passende voetbehandeling kunnen andere lichamelijke klachten bovendien ook verholpen worden. Meer weten? Hier leest u meer over mijn diverse voetbehandelingen. 

Voetreflexmassage voor relaxatie of therapeutisch traject

Voetreflexmassage, eeuwenoud en effectief

Voetreflexmassage is inmiddels al meer dan 5000 jaar oud – en nog steeds is het in ontwikkeling. Er zijn verschillende methoden waarmee op de voeten en handen kan worden gewerkt. De voetreflexologie wordt al duizenden jaren beoefend door onder andere Chinezen, Indianen en andere volkeren die dicht bij de natuur stonden. Ze gebruikten bepaalde drukpunten op het lichaam om via een onzichtbaar systeem invloed uit te oefenen op de energiedoorstroming van en naar spieren, klieren en organen.

Energetische voetreflexbehandeling

Eind jaren 80 kwam er meer inzicht in de effecten van een voetreflexbehandeling. Vanaf toen kon er steeds beter gericht in het energetisch gebied worden gewerkt. Energetisch duidt op hetgeen dat voor mensen niet direct zichtbaar is, maar wel degelijk aanwezig, beïnvloedbaar en meetbaar is. Het is vergelijkbaar met radiogolven. Die kun je niet zien, maar iedereen maakt er gebruik van via onder andere radio’s, telefoons en televisies. Het is de normaalste zaak van de wereld: een draai aan de knop en je hebt een andere frequentie.

Tarieven voetbehandelingen

 • Pedicurebehandeling tot 45 minuten

  € 40,-

  Gratis korte (5 min.) voetmassage met voetcrème.

 • Pedicurebehandeling tot 60 minuten

  € 55,-

  Gratis korte (5 min.) voetmassage met voetcrème.

 • Nagelcorrectie met gel

  Prijs wordt berekend a.d.h.v. tijdsduur

 • Voetreflexbehandeling als ontspanning ca. 45 min.

  € 50,-

 • Voetreflexbehandeling als therapeutisch traject ca. 80 min.

  € 70,-

 • Combinatie pedicure- en voetreflexbehandeling

  € 85,-

 • Combinatie pedicure- en therapeutische voetreflexbehandeling

  € 100,-

 • Voedingsadvies

  Gratis

 • Bachremedie ter aanvulling van voetreflexbehandeling

  € 25,- per flesje

  (indien van toepassing)

Ontspannende voetmassage

Geen klachten, maar wel op zoek naar verlichting? Ook voor een ontspannende voetmassage kunt u terecht in mijn praktijk. Voor ontspanningsmassage wordt intuïtief op de voeten gewerkt. Na deze ontspannende massage loopt u weer op wolken!

Maak een afspraak

Therapeutische voetreflexmassage

Bij een therapeutische voetreflexmassage ga ik gericht in op de klachten, zoals:

 • Spanningsklachten. Door spanning kunnen nek, schouders, heupen of knieën vastzitten, waardoor slijmbeurzen te weinig vocht afscheiden in de gewrichten

 • Maag- en/of darmklachten

 • Migraine

 • Menstruatieklachten: het niet op gang komen van de menstruatie, of onregelmatig menstrueren

 • Ongewenste kinderloosheid, waarvan geen oorzaak te vinden is

De mogelijkheden van therapeutische voetreflexmassage zijn eindeloos. Heeft u een probleem en bent u benieuwd of er met voetreflexmassage iets aan kan worden gedaan? Aarzel niet en bel voor informatie met de praktijk, vraag de folder aan of maak een afspraak.

Contact

Onze voeten en handen als wereldbol van het lichaam

Onze handen en voeten kunnen in zones of graden worden ingedeeld, net als de aardbol, om zo de juiste pijnplaatsen te kunnen lokaliseren. Deze corresponderen wonderbaarlijk met die plekken in het lichaam (spieren, klieren, organen en bindweefsels) waar een energiestagnering te constateren is. Die stagnering wordt door de cliënt waargenomen als een pijnlijke drukplek op de voet die in verschillende gradaties wordt ervaren als scherp, stekend, dof of uitstralend.

 

Deze pijnplekken kunnen worden opgelost door via verschillende methoden op de voet of hand te masseren. Zo merken de meesten vrijwel direct verlichting of verandering op lichamelijk niveau, omdat de energie weer vrijelijk kan stromen.

 

Soms is er een doorverwijzing naar een podoloog vereist. Indien nodig, kan een podoloog zooltjes aanmeten, waardoor sommige klachten, zoals hoofdpijn of rugpijn en daarmee samenhangende klachten, kunnen worden opgelost. Maar eerst dient de oorsprong van de klacht te worden opgespoord, die ook op emotioneel of mentaal niveau kan liggen. In dit geval zijn zooltjes niet de oplossing.